RÓLAM

Győrfi Attila

Koreográfus, táncos, légtornász

Győrfi Attila

Rólam röviden

Táncművész tanulmányaim Pécsett kezdtem a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskolában, melyet 2013-ban végeztem el.
Iskolai éveim alatt a Pécsi Nemzeti Színház több darabjában is szerepeltem. 

Egy évig a Barta Dóra által alapított Kecskemét City Balett tagja voltam, mely idő alatt a Badora Dance Company és a Magyar Nemzeti Balett közös produkciójában Thybalt szerepében állhattam színpadra, mely az első jelentősebb szerepemnek mondható.

Később a dél-afrikai Afro Arimba társulattal kerültem kapcsolatba, mely során lehetőségem nyílt különböző európai és tengerentúli országokban fellépni. Két évvel később az amerikai Norwegian Creative Studios szárnyai alatt folytattam táncművész pályám két éven keresztül.

Ezt követően visszaköltöztem Pécsre, ahol egy éven keresztül szabadúszó táncművészként dolgoztam: részt vettem Juronics Tamásnak a Szegedi Szabadtéri Színpadra rendezett darabjában, illetve a Pécsi Balett Dzsungel Könyve című előadásban is.
2019-ben megalapítottam Pécsett a Savage Works társulatot, mivel úgy éreztem, a magam módján szeretném színpadra vinni a gondolataimat és átadni mindazt a tapasztalatot, melyet az évek során felhalmoztam.

Már több ízben sikerült mind Pécsett, mind Budapesten bemutatni az előadásainkat. Többek között a Pécsi Zsolnay Fényfesztivál, Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó és a Budapesti Nemzetközi Rúdtánc Versenyen való vendégszereplés, melyek büszkeséggel töltenek el.

Sándor Dianával közösen hoztuk létre a Győrfi Művészetért Alapítványt, mely tehetségfejlesztéssel és tehetséggondozással foglalkozik.  Jelenleg a Savage Works vezetője és koreográfusa, a Győrfi Művészetért Alapítvány kuratóriumi tagja vagyok.

Koreográfiák

UNDER VANITY

Pécsi Zsolnay Fényfesztivál - 2022

Maze

MAZE

Pécsi Zsolnay Fényfesztivál - 2021

What if

WHAT IF?

Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó - 2020

Fénytörténetek

FÉNYTÖRTÉNETEK

PÉCSI ZSOLNAY FÉNYFESZTIVÁL 2019