Győrfi Attila I Savage Works I Savage Works Junior

Légtorna karika + nyújtás workshop

minden hónapban

Győrfi Attila 2022-ben útjára indít egy workshop sorozatot, havonta váltózó témával.

mire számíthatsz?

KARIKA WORKSHOP

A karikán végzett erősítések, egyéni trükkök kapnak helyet tematikusan rendezve. A karika workshop végére egy koreográfiát állítunk össze, amit a második nap csinosítunk.

NYÚJTÁS WORKSHOP

Ezen az órán nyújtásokat fogunk végezni egy órán keresztül, ami nem csak a légtornában, hanem a mindennapi életben is rendkívül hasznos.

oktató

Győrfi Attila

Savage Works I The One Agency

Koreográfus I Táncos I Légtornász

Nyújtás

1. AZ AKTIVITÁSI SZINTED DÉLUTÁN SEM CSÖKKEN

Ha délután 2-3 körül azt érzed, hogy nincs energiád a nap hátralevő részének folytatásához, hívd segítségül a nyújtást. Ne ezen spórolj időt, meglátod, körülbelül addig tart, míg a kedvenc kávézódban elkészítik a szójatejes, cukormentes szirupos lattéd. Attól pedig sosem sajnálod az időt, igaz? Már pár perces nyújtás beindítja a vérkeringést az egész testedben, beleértve az agyadat is.

2. ELFELEJTHETED A BOTLADOZÁST

A nyújtás segíti a megfelelő izomkoordinációt, így ha rendszeresen végzed, garantáltan nem billensz ki az egyensúlyodból, szó szerint. Egy kutatás során stabilométeres vizsgálattal figyelték a résztvevők egyensúlyérzékét, és azt találták, hogy azok, akik előtte 30 percet nyújtottak, sokkal tovább bírták, szemben azokkal, akik kihagyták ezt az előkészületet.

3. KÖNNYEBBEN MOZOGSZ

A rendszeres stretching gondoskodik az izmok feszességéről. Sokkal könnyedebbnek fogod érezni magad a hatására, még akkor is, ha egyetlen dekát sem fogytál. Fontos, hogy a nyújtás alapjait mindig szakembertől lesd el, abban az esetben is, ha nem vezetett órákra jársz. Az egyes nyújtásokban mindig maradj benne, ne rugóztasd az izmaid.

4. TÖBBET HOZOL KI AZ EDZÉSEKBŐL

Hacsak nem vagy jógi, a hajlékonyság valóban nem egy óriási előny. Azonban a nyújtás segít, hogy a legtöbbet hozd ki az elvégzett edzésből, mozgásformától függetlenül. Rendszeres nyújtás hatására az olyan alapgyakorlat, mint a guggolás is szebb kivitelezésűvé válik, sokkal mélyebbre tudsz majd lemenni.

5. KEVESEBB ESÉLLYEL SÉRÜLSZ LE

A nyújtáshoz is szükség van bemelegítésre, sose próbáld meg a nyújtó gyakorlatokat hideg izmokkal végezni. A nyújtás segítségével azonban elkerülheted a sportsérüléseket. Az agyad és az izommunkád is tudatosabbá válik, sokkal fókuszáltabb leszel edzés közben.

6. CSÖKKEN A VÉRCUKORSZINTED

A testmozgás köztudottan segít a glukózszint egyensúlyban tartásában, de ennek fő oka talán pont a nyújtásban keresendő. Egy kutatás kimutatta, hogy azok a felnőttek, akik már 2-es típusú cukorbetegségben szenvedtek, 40 perces nyújtással képesek voltak a megivott cukros üdítő hatását jelentősen csökkenteni.

7. JOBBAN KEZELED A STRESSZT

Csomós a hátad, rugóztatod a lábad, birizgálod a füled? Ez bizony mind a stressz tünete. A nyújtás nemcsak a testedre, hanem a lelkedre is jó hatással van. Ha rendszeresen gyakorlod, sokkal nyugodtabb leszel. Amennyiben eleve görcsös típus vagy, figyelj arra, hogy a nyújtást se vidd túlzásba. Éppen annyit végezz, amennyi jólesik, és olyan erősen húzd az egyes testrészeid, hogy még tudj relaxálni. Ha nagyon fáj, akkor valamit rosszul csinálsz.

karika

Az aerialhoop a légtorna egy divatos, egyre szélesebb körben népszerű, különleges és vonzó mozgásformája. Egyik fő eszköze, a mennyezetről lelógó karika (aerialhoop), mely különleges pózok, nőies mozdulatok, látványos elemek és trükkök végrehajtására alkalmas.Ezt az edzésformát csoportos és magánórák keretében is kipróbálhatjátok, gyakorolhatjátok nálunk. Az edzések 60 percesek, melyek bemelegítésből, nyújtásból, erősítésből és trükkök, koreográfiák elsajátításából állnak különböző edzettségi szinteknek megfelelően. A légtorna erősíti és nyújtja az izmokat, növeli az állóképességet és a rugalmasságot, mozgásotok sokkal nőiesebb lesz általa.Egy karikán maximum 2 ember gyakorolhat. A létszámot annak érdekében limitáljuk, hogy mindenkinek elég idő jusson a gyakorlásra, és az edző is egyformán figyelhessen rátok.Ezt az elképesztő sikerű edzésformát a cirkuszok, az artistamutatványok ihlették, de a légtornához előzetes képzettség, komoly sportmúlt nem szükséges – bárki elkezdheti.

Képek a korábbi workshopokról

1 alkalmas jegy

karika vagy nyújtás
4.000.-

2 alkalmas jegy

Karika és/vagy nyújtás
7.500.-

3 alkalmas jegy

karika és/vagy nyújtás
11.000.-

4 alkalmas jegy

karika és nyújtás
13.000.-