fbpx

Győrfi Attila I Savage Works I Savage Works Junior

maze - 2021

Magyarul útvesztő, labirintus. Jelentése: tekervényes utak összessége; utak áttekinthetetlen
hálózata, amelyben nehéz eligazodni, amelyből nehéz kijutni.

A Savage Works – MAZE című előadása egy szó szerinti és átvitt értelemű útvesztőbe kalauzolja a
nézőket. A darab állomásai különböző történeteket mesélnek el, amik az est végére összeállnak,
egységet alkotnak. Az énekkel, akrobatikával, tánccal és légtornával létrejött MAZE a fényjáték,
illetve fényfestés együttes látványvilágával egyedülálló élményt nyújt a közönségnek.
A Savage Works társulat minden előadásával újít, keres, kísérletez és felfedez: jöjjön el és ismerje meg Pécs első varieté társulatának legújabb alkotását. Az élmény garantált.

Pécsi Zsolnay Fényfesztivál – Trezor Rendezvényház

Rendező – Koreográfus: Győrfi Attila
Jelmez: Sándor Diána
Előadják: Sándor Diána, Vágási Barbara, Kutni Balázs, Győrfi Attila

Dreamcatcher - 2021

“All that we see or seem is but a dream within a dream.”

A sziú törzs egyik leghíresebb régi indián legendája szerint egyszer élt egy indiai anya, aki nem tudta az éjjel-nappal folyton csak síró gyermekét megnyugtatni. Annak ellenére, hogy a gyermek elaludt, álmában mégis nyugtalanul kapálózott és egy idő után újra sírva ébredt. A tanácstalan és boldogtalan anya úgy döntött, hogy elmegy a bölcs indián öregasszonyhoz, hogy tanácsot adjon neki és hogy segítsen magán és a gyermeken.Az idős indián nő elmondta neki, hogyan készítsen varázs talizmánt a békés alvás eléréséhez, és így létrejött az első álomfogó. Azután a gyermek nyugodtan aludt és nem sírt. Előadásunk egy hétköznapi férfi egy napját mutatja be, aki álmai nőjéről fantáziál.  Elképzeli, hogy mit mondana neki, hogy hódítaná meg és milyen lenne a közös jövőjük. Csak egy gond van: a nő csak a fejében létezik. Vagy mégsem?

A Savage Works „Dreamcatcher” előadása egy utazásra visz az álom és való élet határára – hol kezdődik az egyik és hol végződik a másik? Miért érezzük azt, hogy az álom kevesebb, mint a valóság? És végül: ha eléggé akarjuk, az álmok valóra válhatnak?

Budapest – Bethlen Téri Színház

Rendező – Koreográfus: Győrfi Attila
Díszlet- és jelmeztervező: Sándor Diána
Előadják: Sándor Diána, Vágási Barbara, Gaál Zsófia, Juhász Vivien, Petricsevics Szilárd, Szemán Attila, Kutni Balázs, Győrfi Attila

„Az őrült húszas évek”: a jazz, a bubifrizura, térdfeletti szoknyák, cigarettázó, nadrágot hordó, öntudatra ébredt nők, füstös bárok, lokálok, kabarék, gengszterek és a charleston korszaka. A háború után az emberek elfordultak az első világháború előtti prűd erkölcsöktől és mindenki csak szórakozni akart.

2020: száz évvel az őrült húszas évek után még nagyobb az igény a szórakozásra. Mindenki az újat, izgalmasat és eddig nem látottat keresi. A világ kitárulásával egyre magasabb az ingerküszöbünk, nehéz kielégíteni az igényeket, így bármit megteszünk, hogy ez az éhség csökkenjen.

A Savage Works Folding Spaces című előadása ezt a két izgalmas korszakot eleveníti meg különböző művészeti ágak és előadók segítségével. A táncosok a modern tánc, salsa, charleston és akrobatika elegyét, az élő zenekar és énekesek a rendkívül izgalmas hangulatvilágot teremtik meg a színpadon, ahol a darabhoz készült jelmezek korhűek, a díszlet pedig – ahogy a darab címe is sugallja – magába fordítható és alakítható.

Egy történet a választásról. Mi történne, ha a legapróbb dolgot is másképp csinálnánk? Mennyiben változna meg az életünk? Ezekre a kérdésekre keresi a kérdést a Savage Works What if? című előadásában.

A Pécsi Zsolnay Fényfesztiválra készült különleges darab a modern tánc, akrobatika és színpadi megjelenés új megközelítésével kísérletezett. A populáris zenék, UV testfestés és LED ruhák egyedi megjelenést adtak az előadóknak.